dinsdag 2 augustus 2011

Onderzoek ...Gisteren konden we al terecht in Maastricht. Hier hebben we verder onderzoek gehad waarbij ook een kindercardioloog aanwezig was.

We hadden zelf al verwacht dat het een groot gaatje in het hartje zou zijn. Omdat we dit zelf dachten te zien maar je hoopt toch altijd op beter nieuws.

Helaas ons kindje heeft een groot gat. HIj heeft een ASD en een VSD. Als je erover wilt lezen:
http://www.hartstichting.nl

Het goede nieuws is dat hij hieraan geopereerd kan worden. Dit doen ze vanaf 3 maanden oud. Omdat hij dan wat sterker is. De ingreep is goed te doen gaf de cardioloog aan. Een grote opluchting is, hij gewoon kan leven na de bevaling. Hij zal alleen na de bevalling slechter kunnen eten omdat dat veel energie kost. Hierdoor zal hij afvallen maar als hij sondevoeding moet kan dit ook thuis. De eerste maanden zullen dus zwaarder zijn. Ik zal bevallen in Maastricht onder toezicht van specialisten.

Wat we niet hadden verwacht is dat de arts vertelde dat ons kindje voor 60% kans heeft op het syndroom van Down of het syndroom van George en nog een andere onbekende aandoening. Deze aandoening komt namelijk voor bij de helft van de downsyndroom kinderen. Ze vertelde over de optie om een vruchtwaterpunctie te laten doen. Bij een vruchtwaterpunctie kijken ze naar de chromosomen. Maar deze prik heeft als kans dat het een bevalling opwekt. Gebeurt dit dan ben je nog verder van huis. En ze vertelde dat we erover na moesten denken of we de zwangerschap door willen zetten als het dus geestelijk gehandicapt is.

Pff dit hadden we even niet zien aankomen. We hebben gekozen voor een vruchtwaterpunctie omdat we allebei niet verrast willen worden. We krijgen de uitslag a.s. maandag. Dan hebben we weer een afspraak in Maastricht.
Deze prik was gelukkig niet al te pijnig en tot nu toe zit ik rustig buiten. Moet wel rustig aan doen maar dat is gelukkig geen probleem met de zon.

Nu is het afwachten op de uitslag voor maandag.

Bedankt voor alle lieve berichtjes, mails, bloemen en kaartjes!! Dit doet ons heel erg goed!!

Ook Puno leeft met ons mee :-) komt regelmatig even een knuffel halen en even met zijn hoofd op mijn buik liggen.

5 reacties:

Rachel zei

Jeetje, dat is weer heftig nieuws geweest, zeg. Ondanks alles blijf ik toch goede hoop houden, hoor. Het komt goed :-)

Anki zei

Ach, ik had zo gehoopt op (alleen maar) goed nieuws voor jullie!! Blijf duimen voor jullie mannetje. Liefs!!!

Leontien zei

He bah wat een onzekerheid.... Duimpjes draaien hier hoor!

Marielle zei

Dank je wel!! Ik hoop dat jullie duimpjes draaien helpt. Ik heb er eigenlijk best een goed gevoel over.

Iris zei

Sjonge wat een nieuws, ook ik duim mee!

Een reactie posten