woensdag 16 juli 2014

Thailand ... Yeah!!Bijna een weekje zijn we nu in Thailand. Wat een ongelooflijke rijkdom om hier te mogen zijn met mijn lief en zoontje. We hebben altijd gedacht dat verre reizen er niet meer in zouden zitten nu we papa en mama zijn maar Fedde is een makkelijk kindje (tot nu toe :-) ) en past zich heel makkelijk aan. 
( zoals je ziet hebben we veel geslapen tijdens onze heenreis naar Bangkok)

Vorig jaar waren we al met Fedde naar Amerika afgereisd en dat ging ons goed af dus we dachten dit jaar moet het ook wel lukken ... Waarom Thailand? Thailand is erg westers en dus goed toegankelijk met een kind ... een prachtige cultuur ... denk aan de tempels ...  het eten, wij houden van Aziatisch eten (Fedde gelukkig ook) ... lieve mensen ... en stranden die in je dromen voorkomen! 

We zijn geland in Bangkok. De meeste mensen reizen gelijk door maar ik wilde heel graag Bangkok zien. Ik hou van de drukte van grote steden maar natuurlijk niet te lang. Thuis hadden we al een goed hotel in een rustig gedeelte van de stad geregeld. Vanuit hier zaten we dicht bij het Grand Palace. De eerste dag hebben we geslapen en de dichtbij zijn de straatjes verkend. De 2e dag zijn we naar het Grand Palace gelopen. Ik had het veel drukker verwacht. Ik vond het juist erg meevallen. Maar ik denk als je ooit in Old Delhi, Mumbai en Marrakech bent geweest ... dan is niks je meer te druk.

We hebben die dag Wat Phra Kaeo en het Grand Palace bezocht. Het is er zo groot dat je er een hele middag zoet bent. Fedde droeg ik in mijn draagzak. Ideaal want er zijn teveel trapjes. Wel even wennen dat ook wij een attractie zijn. Iedereen wilt Fedde namelijk even aanraken. Fedde en ik zijn regelmatig op de foto gezet. Dit zijn wel een beetje gewend. In India was het namelijk nog iets erger. Stonden ze namelijk in de rij om je te fotograferen. Dag drie gingen we naar Wat Pho. De oudste en grootste tempel van Bangkok. Dat hebben we geweten ... We hebben lang niet alles kunnen zien. Fedde vond vooral de plassen water het leukst. En dan met name met zijn voetjes erin stampen ... Ghighi een geweldig gezicht. 

Op de terugweg naar het hotel zijn we nog even naar Chinatown geweest. We lieten ons brengen door een tuk-tuk. Waarin Fedde na 10 min al in slaap viel. Onvoorstelbaar ... Het is namelijk niet echt stil om in Bangkok met een tuk-tuk rond te scheuren. Chinatown heeft hij dus gemist. Hij vond het wel best ... slapend in een draagzak tegen zijn mama aan. Maar wij hebben onze ogen uitgekeken. Chinatown is een wereld op zich. Je kunt er alles kopen. Wat me vooral op viel waren de winkeltjes met schoenen en knuffels in alle soorten en maten. 

Dag 4 zijn we met een binnenlandse vlucht naar Krabi in het zuiden gevlogen. Tijd voor het strand en de zee. Omdat het het regenseizoen is het even afwachten of we mooi weer krijgen. Toen we aankwamen regende het dus ook pijpenstelen. 'S avonds begon het gelukkig op te klaren en zijn we naar het strand gelopen. Wauw altijd weer fijn om aan het strand te zijn. Fedde moet even wennen maar vind het geweldig om te trappelen in het water. 


En kijkt zijn ogen uit. Hij vindt de golven erg spannend. 

De 2e dag Krabi, AO Nang zijn we met een Long boat naar Phranang Cave Beach geweest. Prachtig mooi daar. We werden afgezet aan het strand maar moesten toen nog een stuk lopen. Maar dan kom je op een prachtig wit strand waar je alleen maar wauw kunt zeggen. Wel jammer dat al die andere toeristen er ook naar toe willen ... 


Na een paar uur lekker vertoefd te hebben op het strand moesten we wegens een regenbui weer terug. Terug in ons resort zijn we nog lekker wezen zwemmen. Hier zwemmen is voor Fedde net iets prettiger. 

En nu zit ik even rustig achter mijn IPad terwijl papa en Fedde lekker aan het badderen zijn op ons balkon. Ja we hebben een badop ons balkon. Aaahhh zo fijn!

See you

Liefs Marielle

0 reacties:

Een reactie posten