maandag 10 oktober 2011

Mijn 101 doelen ...101 doelen voltooien in 1001 dagen ... hiermee ben ik begonnen op maandag 10 januari 2011 ...

Stilletjes ben ik er mee bezig ... maar vanaf nu laat ik elke maandag even horen met welke doelen ik bezig ben of die ik afgerond heb ...

6. Een brief aan mezelf schrijven en deze op mijn 35e verjaardag lezen = voltooid!!!


Tijdens onze vakantie in Bali heb ik mezelf een brief geschreven. Dit was heel erg bijzonder om te doen. Ik heb er een mooie envelop om heen gemaakt en bewaar hem op een bijzondere plek in huis. Namelijk bij de spulletjes van Floyd ... Volgend jaar 29 juni mag ik hem lezen.

35. Een week vegetarisch eten = Voltooid!!! 


Het is al even geleden dat ik dit gedaan heb. Namelijk ergens in februari. Ik ben/was geen vleeseter. Toen Niel op vakantie was ben ik vegetarisch gaan eten en dat beviel zo goed dat ik het heb volgehouden tot dat ik zwanger was. Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik zo'n behoefte naar vlees. En vis kon ik niet meer zien en ruiken ... Helaas dus niet voor lang vegetarisch. De behoefte naar vlees heb ik nog steeds maar wanneer ik er weer klaar voor ben wordt ik weer vegetariër. Maar de week is wel gelukt!! En mag wel op de lijst blijven staan om het nog een keer te voltooien.


76. Op mijn 34e verjaardag dit doel invullen = ingevuld maar nog niet voltooid!!! 


Dit had ik dus allang moeten doen ... maar ik had andere dingen aan mijn hoofd met het gevolg dat dit doel nog niet ingevuld is. Maar omdat het niet zo heel erg moeilijk is om doelen in te vullen wordt het: een werkkamer in richten die er vooral heel erg leuk uitziet en mij inspiratie geeft ... we hebben een kamer beneden in huis. We hebben namelijk een splitlevel woning en leven dus op de eerste verdieping. Op het moment werkt mijn lief vanuit deze kamer voor zijn bedrijf : oxi-design maar hij gaat per 1 nov buitenshuis werken en dus komt de kamer vrij ... een luxe voor mij dus. Ik heb al wat ideeën maar die ga je zien vanaf 1 november!!


79. Voor mijn 34e en 35e verjaardag een jurkje kopen 


Ik heb verschillende jurkjes gekocht in tussen tijd maar niet bewust voor mijn 34 verjaardag ... dus ik vind van mezelf en vooral door alles wat er gebeurt is de laatste tijd dat ik mezelf alsnog wel mag trakteren op een jurk!!


94. Boek Frida Kahlo lezen = Voltooid


Wat een prachtig boek. Geschreven door Francisco G. Haghenbeck. Het boek gaat over Frida Kahlo. Frida Kahlo is een Mexicaanse kunstenares. De schilderijen van fragmenten uit haar leven. Er zitten echt aangrijpende beelden tussen. Frida heeft de ziekte polio en kan door een ongeluk geen kinderen krijgen. Ze krijgt een relatie met de kunstenaar Diego Rivera die er helaas vele andere vrouwen op na houdt. Het boek gaat over de dood, lichamelijke en geestelijke pijn en over het herkenbare verlies van haar baby. Het is een boek geschreven op basis van waargebeurde feiten.

Ik vind het een prachtig boek. Heel herkenbaar om dat ik zelf ook leef met dagelijkse pijn door mijn fibromyalgie en door ook het verliezen van je kindje waar je zo naar uit kijkt en waar je sinds de bevruchting van houdt. Ze schrijft over haar lege gevoel. Maar ook het pijnlijke gevoel wat ze krijgt door de relatie met Diego. Fragmenten uit het verhaal komen terug in de schilderijen ... als je de schilderijen kent krijg je er gelijk ook beelden bij. En dat vind ik een heel mooi gegeven.

Het boek is zeker een aanrader. En als je de schilderijen kent is het eigenlijk wel een moetje!!


3 doelen voltooid dus dat is 3 x € 10 = €30 op de rekening!!! 1 reacties:

Rachel zei

Lieve Marielle,

Ik zal alvast zeggen dat dit een lang berichtje gaat worden. Sorry, daarvoor!

Na zo'n turbulente periode kan het haast niet anders dan dat het heel fijn geweest moet zijn om alles even van je af te kunnen schrijven. Het gaat vast ook heel heftig en emotioneel worden om dat terug te lezen, volgend jaar, maar hopelijk zit je dan in een situatie dat je kan denken: "Fjieuw, gelukkig is dat voorbij". Ik vind het ook echt heel erg tof en bewonderenswaardig dat je telkens weer dingen kunt vinden om dankbaar voor te zijn. Way to go! Ken je trouwens het boek "Aan mijn jongere ik"? Vond het zelf erg inspirerend om te lezen, zeker een aanrader!

Het boek over Kahlo lijkt me ook echt heel erg boeiend om te lezen. Haar werken vind ik sowieso al heel mooi en heftig en ontroerend en wat dan ook nog meer, en ik heb ook al wel een boek over haar gelezen, maar ik vind het echt ook een leuk concept om het levensverhaal te combineren met Mexicaanse recepten (waar ik een zwak voor heb, alleen dan in vegetarische variant ;-))

De vintage foto's die ik heb verzameld zijn voornamelijk digitaal. Heb er een stuk of 10 wel analoog, dat zijn over het algemeen ansichtkaarten met oude foto's erop, en die heb ik zo her en der verspreid staan om af en toe een instant vrolijkheidsboost te geven. Wel heel erg jammer dat photobucket de foto overzichten zo heeft verkleind, nu kan je de foto's niet goed meer zien... Misschien dat ik nog wel een ZIP bestandje maak met een mini collectie in hoge resolutie.

Het fotoproject gaat goed! Ben heel hard bezig alles uit te werken, en de eerste deadlines komen al langzaam in zicht. En dan ook ineens een hele hoop. Stress! Maar ik vind het erg leuk, en heb echt het idee dat ik nu doe wat ik moet doen vanuit mezelf, zeg maar. Het is rete persoonlijk, maar toch universeel, en het is een beeld geven aan werelden die ik in mijn hoofd bouw. Kan zelf ook niet wachten om de eerste foto's te maken en om aan het einde van de herfst de eerste foto's kenbaar te maken. Spannend!

Zo, ik zal nu maar stoppen, want het begint wel een erg lang verhaal te worden.

Heel veel liefs en een dikke knuffel!

Een reactie posten