zondag 18 september 2011

Count your blessings ... this time from BaliZittend op onze veranda ... met het gekwaak van de kikkers op de achtergrond ... genieten we heerlijk na van onze 5e dag Bali. 1 grote blessing voor Bali (behalve voor de politie die ons geld af troggelde) ... want wat is Bali een warm land en dan bedoel ik niet alleen het zonnetje maar de mensen, de sfeer, de cultuur ... Bali straalt in alles warmte uit. Het is zo'n mooi land. Precies wat wij op dit moment nodig hebben.

Onze reis begon al erg mooi. Omdat we om 11 uur vlogen en naast een raampje zaten ... kon ik genieten van het mooie wolkendek ... heb helaas geen troetelbeertjes gezien maar het zag er prachtig uit met het zonnetje en de blauwe lucht. Heb precies kunnen volgen met de vlieggegevens op het scherm waar we over heen vlogen. Bergen ... heuvels ... dorpen ... zee ... meren van heel Europa en de woestijn van Saoedie Arabie tot aan Dubai waar onze eerste stop was omdat ons vliegtuigje even moest tanken ...
In Jakarta hadden we onze 2e stop. Hier moesten we drie uurtje wachten op onze overstap naar Bali. Gelukkig duurde deze vlucht maar 1,5 uur. Want na 20 uur en een nacht overgeslagen te hebben ben je best moe. Maar als je aangekomen bent in Bali ben je die lange reis gelijk vergeten. Het land straalt je gelijk blijheid toe. Hier gaan we ons wel vermaken!! Onze taxichauffeur bracht ons naar ons eerste hotel in Kuta. Een toeristische badplaats in het zuid/oosten van Bali. Hier hebben we twee nachten geslapen. We hebben er heerlijk gegeten ... heerlijk in de zon op het strand gelegen ... heerlijke pineapple juice op (mijn fav) ... heerlijk rond geslenterd ... natuurlijk op onze slippertjes ... heerlijk onze eerste daagjes genoten dus ... en oja ook nog een beetje verbrand op de plekjes waar ik niet met factor 50 had ingesmeerd ... oeps!
Vanuit Kuta zijn we afgereisd naar Ubud. Een plaatsje tussen de rijstvelden en bekend om de hoeveelheid ambachtlieden, kunstenaars en de vele winkels. En niets is minder waar want je kijkt je ogen uit. We slapen net buiten het stadje in een cottage. Met een prachtige groene tuin met veel bloemen, beelden, gekko's en kikkers ... niet verkeerd dus!!
De eerste dag hebben we rond gestruind ... op zoek naar Lala & Lily. Een heel klein restaurantje waar alles vers gemaakt wordt. En dat hebben we geproefd. Ik heb heerlijk genoten van een avocado/chocolade shake en vega loempias en Niel van een verukkelijke avocado salade ... Ook al mijn fav: Avocado!! En wat een uitzicht midden in de rijstvelden.
Ondertussen zijn we er twee keer geweest want het is er zo leuk!! Lieve bediening en ver weg van de rest van de toeristen ... rust ...
Allemaal dingen waar ik ontzettend blij van wordt!! Gisteren en vandaag hebben we een scooter gehuurd. We hebben de omgeving van Ubud verkend en zijn door verschillende kleine dorpjes gereden en tussen de rijstvelden die zo prachtig groen zijn. De eerste dag kwamen we met toeval uit bij de achter ingang van het monkey forest. Hier zitten honderden aapjes. Altijd leuk behalve toen er een aap op mijn schoot kwam zitten en duidelijk op zoek was naar eten wat we dus niet hadden. Hij had even aan mijn arm geproefd maar nee die was niet lekker genoeg ... Op de heuvel in het Monkey Forest was een crematie bezig. In een groot kunstwerk, een paard van hout zag je de overledene liggen. Raar maar eigenlijk ook best mooi op te zien zo'n crematie midden in de natuur ... Het maakt het minder eng ...


De tweede dag zijn we naar de vulkaan gereden. Ongeveer 1,5 uur rijden. Daar hebben we soep gegeten. En via een binnen door route weer terug. Onderweg nog weg geslipt ... gelukkig alleen een blauwe plek ... aangehouden door politie ... die ons 40 euro heeft afgetroggeld omdat we toeristen zijn ... en tijdens een drankje een giftige slang gezien ... we konden op tijd weg springen ... papas en mamas, verder is het hier veilig hoor!!
We hadden beide heel veel geluksmomenten deze afgelopen vijf dagen. en die gaan er nog heel veel komen. Dit doet ons heel erg goed!! En het is vooral heel erg fijn om met je liefde samen in zo'n prachtig land te reizen ... samen is toch wel een van het belangrijkste op dit moment ... Samen reizen we met Floyd in onze gedachte en hart door het o zo heerlijke Bali ...


Voor een fotoverslag van Niel kijk op:

xoxo liefs Marielle en Niel


En wil je lezen waar andere bloggers blij van werden afgelopen week:
3 reacties:

Belinda zei

het is je gegunt! warmte is fijn.....

Leontien zei

Wat klinkt dat allemaal heerlijk zeg! (natuurlijk ook een beetje bittersweet...) Hier zullen jullie vast een hoop mooie herinneringen aan over houden!

Rachel zei

Zoooo fijn om te lezen dat jullie genieten en dat het jullie goed doet!

Een reactie posten